Bel bij overlijden
0597 - 415 353
phone icon

Elke uitvaart tot wel 30% goedkoper voor leden van uitvaartvereniging Mekander.

Anneke Horlings, uitvaartleider Diedel-Wessels

“Bij sterfgevallen horen sterke emoties. Dan kunnen nabestaanden niet altijd onder woorden brengen wat ze bedoelen. Bovendien zijn familie-omstandigheden altijd weer anders. Als uitvaartleider gebruik je al je zintuigen om de uitvaart helemaal naar wens van de overledene en de nabestaanden te organiseren. Je luistert, kijkt en voelt mee. Hiervoor heb je als uitvaartleider mensenkennis nodig. Om er voor anderen te kunnen zijn in moeilijke tijden moet je eerst jezelf goed kennen, weten waar je staat in het leven.”

Persoonlijk betrokken bij de uitvaart

“Mijn vader Mattheus Horlings werkte vroeger als chauffeur voor Wessels uitvaartverzorging. Zelf ging ik in eerste instantie iets heel anders doen. Ik werd grafisch vormgever en daarna controller in de kledingbranche. Een bevriende uitvaartleider zei wel eens ‘jij begrijpt mijn vak’. Toen ik op een kruispunt in mijn leven belandde, was voor mij meteen duidelijk: ik wil uitvaartleider worden. Bij Diedel-Wessels kreeg ik de kans, eerst als laatste verzorger en nu als uitvaartleider.”

Eerste aanspreekpunt voor nabestaanden

“Als uitvaartleider ga je in een korte tijd heel intensief om met mensen. Onder vaak zeer emotionele omstandigheden ben je voor de familie de houvast. Nabestaanden moeten erop vertrouwen dat alles goed komt. Bij alles ben je het eerste aanspreekpunt, degene bij wie nabestaanden terecht kunnen met al hun vragen en wensen. Soms willen mensen een luisterend oor, soms een arm om de schouder. Dat moet je aanvoelen.”

Wij kijken, luisteren en voelen met nabestaanden mee