Bel bij overlijden
0597 - 415 353
phone icon

Elke uitvaart tot wel 30% goedkoper voor leden van uitvaartvereniging Mekander.

Gelina Grofsmid, laatste verzorger Diedel-Wessels

“Bij de laatste verzorging staat de deur open. Nabestaanden mogen toekijken, maar ook zelf meehelpen, alle wensen zijn bespreekbaar. Onder emotionele omstandigheden sta je er als familielid, verplegende of verzorgende misschien niet bij stil dat dit kan en mag. Daarom luisteren en kijken wij heel goed, staan wij altijd open voor vragen en stellen soms zelf de vraag: ‘Wilt u meehelpen bij de laatste verzorging? Dat mag hoor.”

Liefdevolle laatste verzorging heeft grote waarde

“Bij mijn werk in de thuiszorg overleed iemand die ik lang had verzorgd en ook had begeleid bij het stervensproces. De laatste verzorger van Wessels vroeg mij of ik wilde helpen. Toen heb ik zelf ervaren hoe waardevol dit voor mij was, het voelde als een natuurlijke afsluiting. Deze ervaring trok mij over de streep: dit was wat ik wilde. Het is ontzettend dankbaar werk om de overledene met liefde en respect te verzorgen, zodat de nabestaanden op waardige wijze afscheid kunnen nemen”

Eerste aanspreekpunt voor nabestaanden

“Bij Diedel-Wessels voel ik mij thuis vanwege de sterke betrokkenheid. Hier krijgen nabestaanden nog alle ruimte voor het verwerken van hun verlies. De openheid en oprechtheid waarmee hier wordt gewerkt, is hartverwarmend. Zo vinden veel nabestaanden de laatste verzorging eng. Wij nemen de tijd om die angst weg te nemen zodat zij vrijuit kunnen beslissen of ze willen meehelpen. Als we dan achteraf horen hoe blij mensen soms zijn dat wij ze die kans hebben geboden, dan weet ik weer waarom ik dit werk zo graag doe."

Wilt u meehelpen bij de laatste verzorging? Dat mag hoor