Bel bij overlijden
0597 - 415 353
phone icon

Elke uitvaart tot wel 30% goedkoper voor leden van uitvaartvereniging Mekander.

Koos Feiken, uitvaartleider Diedel-Wessels

“Uitvaartvereniging Mekander - waarvan Diedel-Wessels een dochteronderneming is - ontstond in de vorige eeuw vanuit de werkliedenvereniging VIOS, wat staat voor Vooruitgang Is Ons Streven. De werkliedenvereniging had als doel om het leven van de gewone werkman en -vrouw een beetje beter te maken. Dat vindt zijn oorsprong in de socialistische en communistische overtuigingen die bloeiden op het Oost-Groninger platteland. Het sociale en behulpzame uit die traditie zit nog altijd in onze genen. Vandaar ons credo: ieder mens verdient een waardige uitvaart.”

Een memorabele uitvaart is als een akkoord in de muziek

“Hoe leefde de overledene? Wat hield hem of haar bezig? Wat vond hij of zij mooi? En vooral ook: wat niet? Een gedenkwaardige uitvaart is een samenspel. Ik speel in mijn vrije tijd als bassist in een rock ‘n rollband. Daarom maak ik graag de vergelijking met de muziek. Een memorabele uitvaart is als een akkoord: elk akkoord is weer anders, maar het samenspel van de juiste noten geeft precies het goede gevoel.”

Alle ruimte voor de nabestaanden

“Diedel-Wessels maakt deel uit van een vereniging. Dat betekent dat de leden het voor het zeggen hebben. Daardoor staat onze organisatie heel dichtbij mensen. En dat voel je in alle opzichten. Het sociale aspect is sterk. Zo bieden wij mensen uitdrukkelijk de ruimte om zelf te doen wat ze wensen. Wij staan dan naast hen met advies en hulp. En uiteraard voeren wij uit wat de nabestaanden zelf niet kunnen of willen doen. Zo krijgen mensen alle ruimte en gelegenheid om hun verlies te verwerken op hun eigen manier. En uit ervaring weet ik: de steun die wij nabestaanden bieden in een moeilijke tijd is van grote betekenis.”

Het sociale, behulpzame zit in onze genen