Bel bij overlijden
0597 - 415 353
phone icon
phone icon
Bel bij overlijden
0597 - 415 353

Elke uitvaart aanzienlijk goedkoper voor leden van uitvaartvereniging Mekander.

Wij voeren de regie, u krijgt alle ruimte

Iedereen die een dierbare verliest, verwerkt dit op persoonlijke wijze. Een uitvaart waaruit herkenning van de overledene spreekt, verzorgd met persoonlijke betrokkenheid van nabestaanden, kan zeer waardevol zijn voor de rouwverwerking. Daarom krijgen familie en naasten bij de uitvaart alle ruimte voor persoonlijke invulling en betrokkenheid.

Elke uitvaart een dierbare herinnering

Elke begrafenis of crematie moet een blijvend dierbare, persoonlijke herinnering opleveren. In vertrouwelijke en persoonlijke sfeer helpen wij u om invulling te geven aan het afscheid, bij u thuis of bij ons op kantoor. Wij nemen de tijd, luisteren en kijken goed en denken mee bij het vervullen van alle wensen. Wij zorgen ervoor dat u altijd snel exact weet wat er mogelijk is.

Informeren en adviseren

U krijgt de rust en ruimte om de juiste keuzes te maken. Van afscheidslocatie, muziek, uitvaartkist, urn tot een koets met paarden of een rouwstoet in grijs of zwart. Onze uitvaartverzorgers informeren en adviseren u met kennis van de lokale gebruiken en gewoonten. Alles is bespreekbaar en is er eens iets niet mogelijk, ook dat hoort u van ons.

Ruimte voor rouwverwerking

De details maken het verschil. Daarom regelen wij de uitvaart tot in de puntjes. Zichtbaar als het moet en onzichtbaar als het kan voeren wij de regie, zodat u als nabestaanden alle ruimte hebt voor uw emoties, om afscheid te nemen en voor contact met de aanwezigen.

Voorbespreken eigen uitvaart

Muziek, sprekers, vervoer en locatie maken uw uitvaart persoonlijk Hebt u wensen voor uw eigen begrafenis of crematie? Leg ze vast in uw eigen wensendocument. Dan weet u zeker dat het goed komt en bespaart u nabestaanden veel denkwerk in een moeilijke tijd. Vindt u het prettiger om uw wensen kenbaar te maken in een persoonlijk gesprek? Dan kunt u terecht bij een van onze uitvaartleiders. Uw wensen worden dan vastgelegd in een codicil dat - voor zover uitvoerbaar - voor ons bindend is.

Vul de wensenlijst in  

Opbaren, in een rouwcentrum of thuis

Opbaren kan in een rouwcentrum (aula) of thuis. Steeds vaker wordt er gekozen voor de vertrouwde omgeving van het eigen huis. Daar kunt u in de dagen na het overlijden op elk gewenst moment uw dierbare bezoeken. Wilt u thuis een rouwkamer inrichten? Wij zorgen voor een stijlvolle inrichting met alle technische voorzieningen, zoals bedkoeling.

De dienst

Bent u protestants of katholiek, humanist of atheïst, moslim of boeddhist? Wat uw religie of levensbeschouwing ook is, wij verzorgen een passende uitvaart met respect voor uw geloof en levensovertuiging. Mocht u er zelf niet helemaal uitkomen, dan kunnen wij u vanuit onze ervaring adviseren, bijvoorbeeld over sprekers die bij de overledene en familie passen.

Beeld- en geluidsopnames

Het is mogelijk om beeld- of geluidsopnames te maken van een uitvaart om te bewaren. Ook is dit een mooie manier om dierbaren die door wat voor omstandigheden ook niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn alsnog de gelegenheid te geven de uitvaart te beleven. Ook bieden sommige uitvaartcentra de mogelijkheid om de uitvaart live online te streamen, bijvoorbeeld voor familie elders op de wereld. Ook hierover informeren wij u graag.


Laatste rustplaats

Wordt uw dierbare begraven, maar is er nog geen plek op een begraafplaats gereserveerd, dan kunnen wij dit voor u regelen op een begraafplaats naar wens. Wij kennen ook de minder gangbare mogelijkheden, bijvoorbeeld begraven op een natuurbegraafplaats. Gaat het om een crematie, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden van asbestemming. Er zijn vele mogelijkheden, zoals verstrooiing, bewaren van de as in een urn thuis of in een columbarium of gebruik van de as voor een sculptuur, assieraad of gedenkboom. Ook het lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de manier waarop Diedel-Wessels invulling geeft aan uw wensen?

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op met u.