Begrafenis of crematie, een dierbare herinnering

Dankzij transparantie en oog voor detail zorgen wij ervoor dat elke begrafenis of crematie een blijvend dierbare, persoonlijke herinnering wordt. Wij denken mee bij het vervullen van alle wensen en zijn transparant: nabestaanden weten altijd snel precies wat er mogelijk is. In vertrouwelijke en persoonlijke sfeer helpen wij u om invulling te geven aan het afscheid, bij u thuis of bij ons op kantoor.

Informeren en adviseren

In de korte tijd tussen overlijden en uitvaart is er veel te bespreken en regelen. Wij bieden u de rust en ruimte bieden om de juiste keuzes te maken. Van afscheidslocatie, muziek, uitvaartkist, urn tot een koets met paarden of een rouwstoet in grijs of zwart. Onze uitvaartverzorgers informeren en adviseren u met kennis van de lokale gebruiken en gewoonten.

Gevoel

Elke uitvaart draait om de overleden dierbare en de nabestaanden, daar waar nodig staan wij u terzijde en zullen verder met eerbied en respect op de achtergrond aanwezig zijn. Daarom zijn wij zichtbaar onzichtbaar. Met fingerspitzengefühl voeren wij de regie aan de hand van de wensen van de nabestaanden. De uitvaart tot in de puntjes geregeld, want het zijn de details die het verschil maken.

Voorbespreken eigen uitvaart

Niets is persoonlijker dan een uw eigen uitvaart zelf voor te bereiden. Aan de hand van onze wensenlijst kan iedereen voorkeuren qua muziek, sprekers, vervoer en locatie aangeven. Ook is iedereen welkom om bij met ons de eigen uitvaart voor te bespreken. Wij leggen uw wensen vast in een codicil, dat voor zover uitvoerbaar voor ons bindend is. Wij staan u hierbij met raad en daad terzijde.

De dienst

Welke religie of levensovertuiging een overledene ook had, een passende dienst is altijd mogelijk. Volledig geregeld vanuit de kerk, aula of buurthuis of een afscheidsplechtigheid met muziek en sprekers. Vanuit onze ervaring kunnen wij u adviseren in sprekers die bij de overledene en familie passen.

Gedenken

Begraven, cremeren of bijzetten in een familiegra, in alle gevallen krijgt de overledene een laatste rustplaats. De overledene of nabestaanden kiezen zelf de laatste rustplaats. Ook minder gangbare mogelijkheden kennen wij. Bijvoorbeeld begraven op een natuurbegraafplaats of het lichaam ter beschikking stellen van de wetenschap.

Opnemen

Het is mogelijk om opnames te maken van een uitvaart op CD of DVD. Dit kan helpen bij het verwerken van het grote verlies. Ook is dit een mooie manier om dierbaren die door wat voor omstandigheden ook niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn alsnog de gelegenheid te geven de uitvaart te beleven.

Begrafenisverenigingen

Diedel-Wessels werkt nauw samen met de volgende uitvaartorganisaties:

  • Begrafenisvereniging Bellingwolde
  • Uitvaartvereniging D.E.L. in Finsterwolde
  • Uitvaartvereniging Gieterveen-Nieuwediep
  • Uitvaartvereniging Hulp In Nood in Nieuwe-Pekela
  • Begrafenisvereniging Memento Mori in Nieuw-Scheemda
  • RK-uitvaartvereniging Memento Mori in Nieuwe Pekela
  • Begrafenisvereniging Wedde
  • Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam Winschoten (OUVW)


Ook werken wij voor mensen die elders verzekerd zijn - zowel bij een andere begrafenisvereniging als door middel van een kapitaalverzekering - en voor mensen die helemaal geen verzekering hebben.

Een warm afscheid is een zeer waardevolle herinnering. Invulling geven aan úw wensen, dat is wat Diedel-Wessels in Winschoten en Veendam doet. Vragen? Bel (0597) 415353.

Kisten en urnen

Kisten en urnen

Diedel-Wessels heeft altijd een ruim aantal kisten op voorraad.

Meer informatie

Rouwauto’s

Rouwauto’s

Voor vervoer van zowel de overledene als de naaste dierbaren beschikken wij over een eigen wagenpark.

Meer informatie

Axios Dragers

Axios Dragers

Een stijlvolle uitvaart met jonge dragers

Meer informatie

Bloemen

Bloemen

Wilt u uw dierbare een laatste bloemengroet brengen?

Meer informatie

Inspiratie

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos

Meer informatie

Speciale wensen

Speciale wensen

Elke begrafenis of crematie is maatwerk.

Meer informatie

Eigen drukkerij

Eigen drukkerij

Diedel-Wessels beschikt over een eigen drukkerij voor onder meer rouwkaarten, dankkaarten en bidprentjes.

Meer informatie

Gedenkmonumenten

Gedenkmonumenten

Een graf, zerk of urn die past bij de overledene. 

Meer informatie

Waar kunnen we u mee helpen?

Vul het formulier in en we proberen zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen.

@
Velden met een * zijn verplicht.

Offerte aanvraag verzekering

Vul het formulier in en we proberen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

@
Velden met een * zijn verplicht.