Alles voor uw uitvaart nu al regelen? Inclusief de financiële afhandeling

Heeft u al nagedacht over uw uitvaart? Wellicht heeft u het één en ander op papier gezet voor uw nabestaanden. Maar heeft u ook gedacht aan de financiële kant van een uitvaart? Om ervoor te zorgen dat uw uitvaart naar uw eigen wens wordt uitgevoerd en er geen zorgen zijn over het daarbij behorende financiële plaatje, heeft Mekander een nieuw product: Depositofonds Uitvaart Geregeld.

Hoe werkt het?

Wacht niet langer en leg uw wensen vast met het Depositofonds Uitvaart Geregeld. Wij komen graag met u in contact om uw wensen te bespreken. Via de onderstaande knoppen kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een vrijblijvende afspraak aanvragen.

Al uw wensen en financiën worden vastgelegd

In overeenstemming met de Nederlandsche Bank hebben wij een fonds opgericht waarin uzelf geld kunt storten voor uw uitvaart, zodat uzelf de controle heeft over uw uitvaart. Als u interesse heeft in het Depositofonds Uitvaart Geregeld, dan kunt u contact opnemen met Mekander. Een medewerker van uitvaartondernemer Diedel-Wessels zal dan bij u langskomen om uw wensen omtrent uw uitvaart te bespreken en vast te leggen. Na afronding van het gesprek, zal Diedel-Wessels op basis van uw wensen een begroting geven van de kosten van uw uitvaart. U stort dit bedrag in één keer of in meerdere delen in het Depositofonds Uitvaart Geregeld. Na overlijden zal de uitvaart plaatsvinden volgens uw wensen. Uw uitvaart wordt betaald uit het Depositofonds Uitvaart Geregeld. Op deze manier is uw complete uitvaart geregeld.

Fiscaal voordeel én korting op het reguliere tarief

Maar er zitten meer voordelen aan het Depositofonds Uitvaart Geregeld. Er is ten eerste een fiscaal voordeel. Het geld wat in het fonds zit, wordt van uw vermogen afgetrokken door de fiscus. Mocht u bijvoorbeeld in een verpleeg- of verzorgingshuis worden opgenomen, dan wordt dit bedrag niet meegerekend bij uw eigen vermogen. Bovendien krijgt u als niet-lid van Mekander € 750,- korting op het reguliere tarief van de uitvaartzorg van Diedel-Wessels. Bent u wel lid, dan ontvangt u de daarbij behorende ledenkorting.

Facturen worden rechtstreeks betaald uit het fonds

Het geld in het fonds is uitsluitend bedoeld voor uw uitvaart. Het bedrag dat in het fonds wordt gestort op een geblokkeerde rekening, dat uitkeert bij overlijden. Uw nabestaanden hebben voor het uitkeren van deze rekening geen verklaring van erfrecht nodig. Dit betekent dat rekeningen direct vanuit het fonds betaald worden. Op deze manier hoeven uw nabestaanden in een emotionele periode niet na te denken over de financiën.


Leeftijd en gezondheid spelen geen rol

Wilt u gebruik maken van het fonds? Dat kan. Wij stellen geen eisen of vragen over uw gezondheid. Ook uw leeftijd speelt geen rol. Meedoen aan het fonds kan vanaf € 500,- tot een maximumbedrag van € 10.000,-. Het voordeel is dat u tussentijd kunt bijstorten, zodat u zelf kunt sparen voor uw uitvaart


Meer informatie

Heeft u interesse in het Depositofonds Uitvaart Geregeld? Neem contact met ons op!