Bert Scholte

Uitvaartverzorger bij Diedel-Wessels

“Elke gezinssituatie, familie of groep nabestaanden heeft een eigen verhaal. Meeleven gaat voor mij als uitvaartverzorger veel verder dan alleen het aanvoelen van het verdriet rond het sterven van de dierbare. Ook zaken als religie of levensovertuiging, omgangsvormen en sociale omstandigheden kom je in zeer uiteenlopende variaties tegen. Soms bedoelen mensen nét iets anders dan ze op dat moment zeggen, dat moet je doorzien.”

Logo Diedel Wessels

Meeleven gaat veel verder dan het aanvoelen van het verdriet

Van verpleegkundige tot uitvaartverzorger

“Mijn roots liggen in de verpleegkunde, ik werkte vele jaren als operatiekamer-assistent in een ziekenhuis. Een prachtig vak, maar ik miste de sociale contacten. Menselijke betrokkenheid en inlevingsvermogen zitten in mijn aard, daar wilde ik meer mee doen. Toen ik in contact kwam met het vak van uitvaartleider, wist ik gelijk: dit is mijn vak. Vooral de variatie in omstandigheden en het daarmee op de juiste manier omgaan, vind ik een prachtige uitdaging.”

Elke uitvaartwens in vervulling laten gaan

“Wij willen elke uitvaartwens in vervulling laten gaan. En daar gaan we best ver in. Deze flexibele en persoonlijke betrokkenheid is wat mij zo aanspreekt bij Diedel-Wessels. Uit ons werk spreekt altijd respect voor de tradities, etiquette en levensovertuiging van de betreffende familie of nabestaanden, terwijl Diedel-Wessels tegelijk heel laagdrempelig is. Vakmanschap tot in de finesses en tegelijk ook heel gewoon. En transparant: altijd een open en eerlijk advies over de beste manier om wensen zo goed mogelijk in vervulling te laten gaan. Zo werk ik graag.”

9.5 / 10
19 Reviews

Elke uitvaart moet een dierbare herinnering voor nabestaanden zijn. Dat staat bij ons voorop. Daarom vinden wij uw reacties belangrijk. Bent u tevreden? Vertel het door. Hebt u ideeën voor verbetering? 
Vertel het ons.