Rikus Dik

Uitvaartverzorger bij Diedel-Wessels

“De bekende begrafenisondernemer Karssien Waalkens uit Wedde was destijds een huisvriend van mijn ouders. Als kind vond ik zijn vak al fascinerend en achteraf gezien wist ik toen diep van binnen al dat ik uitvaartverzorger wilde worden. Toen ik 26 was, overleed mijn schoonvader. Na zijn uitvaart wist ik het zeker en liet ik me omscholen. Het is moeilijk in een paar woorden te vatten, maar dit vak is mij in alle opzichten op het lijf geschreven.”

Logo Diedel Wessels

Als kind wist ik al dat ik uitvaartverzorger wilde worden

Uitvaarten onder moeilijke omstandigheden

“Het vak van uitvaartverzorger is echt niet altijd gemakkelijk, integendeel. Je komt soms in bijzonder vervelende, moeilijke en emotionele omstandigheden terecht, bijvoorbeeld als het gaat om een overleden kind. Dat raakt ook mij in de ziel. Maar juist onder zulke omstandigheden voel je dat je van grote betekenis kunt zijn. In een korte, maar zeer intensieve tijd bouw je een vertrouwensband op. Was het een uitvaart zoals mensen die voor ogen hadden, dan hoor je vaak achteraf de waardering en dank. Daar haal ik heel veel voldoening uit.”

Alle ruimte voor de nabestaanden

“Het lijkt misschien een futiliteit, maar het feit dat onze roots in Oost-Groningen liggen, vinden veel mensen belangrijk. We spreken en verstaan de taal en kennen de gebruiken en gewoontes. Dat ze bij ons hun gevoelens gewoon in hun moedertaal het Gronings kunnen uiten, schept in veel gevallen direct groot vertrouwen. En het zijn niet alleen de taal en de gebruiken, ook onze doe-maar-gewoon-mentaliteit en transparante manier van werken worden zeer gewaardeerd. Mensen weten vooraf precies wat ze waarvoor betalen.”

9.5 / 10
19 Reviews

Elke uitvaart moet een dierbare herinnering voor nabestaanden zijn. Dat staat bij ons voorop. Daarom vinden wij uw reacties belangrijk. Bent u tevreden? Vertel het door. Hebt u ideeën voor verbetering? 
Vertel het ons.