Sander Hilbrands

Uitvaartverzorger bij Diedel-Wessels

“Uitvaartvereniging Mekander - waarvan Diedel-Wessels een dochteronderneming is - ontstond in de vorige eeuw vanuit de werkliedenvereniging VIOS, wat staat voor Vooruitgang Is Ons Streven. De werkliedenvereniging had als doel om het leven van de gewone werkman en -vrouw een beetje beter te maken. Dat vindt zijn oorsprong in de socialistische en communistische overtuigingen die bloeiden op het Oost-Groninger platteland. Het sociale en behulpzame uit die traditie zit nog altijd in onze genen. Vandaar ons credo: ieder mens verdient een waardige uitvaart.”

Logo Diedel Wessels

Het sociale, behulpzame zit in onze genen

Samen er een persoonlijk en waardig afscheid van maken dat is waar ik voor sta.

“Hoe leefde de overledene? Wat hield hem of haar bezig? Wat vond hij of zij mooi? En vooral ook: wat niet? Een persoonlijke en waardige uitvaart is een plechtigheid passend bij hoe de overledene in het leven heeft gestaan. Dat vormt de leidraad in de gesprekken en mijn begeleiding.

Samen zorgen wij ervoor dat de laatste reis waardig verloopt.

Een goed afscheid helpt u bij de verwerking en om het gemis een plek te kunnen geven"

Alle ruimte voor de nabestaanden

“Diedel-Wessels maakt deel uit van een vereniging. Dat betekent dat de leden het voor het zeggen hebben. Daardoor staat onze organisatie heel dichtbij mensen. En dat voel je in alle opzichten. Het sociale aspect is sterk. Zo bieden wij mensen uitdrukkelijk de ruimte om zelf te doen wat ze wensen. Wij staan dan naast hen met advies en hulp. En uiteraard voeren wij uit wat de nabestaanden zelf niet kunnen of willen doen. Zo krijgen mensen alle ruimte en gelegenheid om hun verlies te verwerken op hun eigen manier. En uit ervaring weet ik: de steun die wij nabestaanden bieden in een moeilijke tijd is van grote betekenis.”

9.5 / 10
19 Reviews

Elke uitvaart moet een dierbare herinnering voor nabestaanden zijn. Dat staat bij ons voorop. Daarom vinden wij uw reacties belangrijk. Bent u tevreden? Vertel het door. Hebt u ideeën voor verbetering? 
Vertel het ons.