Bel bij overlijden
0597 - 415 353
phone icon
phone icon
Bel bij overlijden
0597 - 415 353

Elke uitvaart aanzienlijk goedkoper voor leden van uitvaartvereniging Mekander.

De laatste zorg na overlijden, een waardevolle herinnering

De laatste verzorging van een overleden dierbare verdient een warm hart en liefdevolle handen. Zo draagt een goede laatste verzorging bij aan een fijne laatste herinnering aan uw dierbare. Een waardig afscheid biedt u als nabestaanden steun bij de rouwverwerking.

De deur staat altijd open bij de laatste verzorging

Bij de laatste verzorging staat de deur altijd open. Wij vinden het belangrijk dat u zeker weet dat uw dierbare overledene eerbiedig en liefdevol wordt verzorgd.


U bent welkom om te helpen bij de laatste verzorging

Bij de laatste verzorging betrekken wij familieleden zo veel mogelijk op de manier die zij zelf prettig vinden. Wilt u meehelpen bij de laatste verzorging? Dat mag hoor! Ook verpleegkundigen en verzorgenden die vaak lange tijd voor iemand hebben gezorgd, zijn bij ons welkom om mee te helpen bij de laatste verzorging.

Wat gebeurt er tijdens de laatste zorg voor de overledene?

De laatste verzorging begint met het wassen van de overledene. Vervolgens wassen, verzorgen en knippen wij het haar, verzorgen we de handen en nagels en scheren we de overledene. Wij kleden de overledene altijd in overleg met de nabestaanden. Ook sluiten we de ogen en de mond. Eventuele medische hulpmiddelen - zoals een stoma of pacemaker - verwijderen we. Zo nodig hechten wij wonden, voeren kleine restauraties uit en brengen op passende wijze make-up aan.

Professionele laatste verzorgers

De laatste verzorging is bij onze verzorgers in goede handen. Onze professioneel opgeleide verzorgers werken altijd met z’n tweeën. Is het lichaam van de overledene beschadigd of getekend in de laatste levensfase, dan kunnen onze experts in reconstructie een waardevolle bijdrage leveren aan een mooie herinnering.